Klikk for nettbutikk
 
 
 
Aktiviteter/ Leker
Bakgrunn, babyshower
Dekor
Gaver
Kaker
Kreative gaver
Mat
Nettbutikk
Ordtak
Invitasjoner
 
 
Amerikansk inspirasjon
 
 
 


Her finner du en rekke forslag til artige leker og aktiviteter som passer en baby shower. Håper disse kan hjelpe deg litt eller mye på vei når du skal arrangere en koselig opplevelse for både den gravide og venninnene. Lykke til!


Ice-breaker:
En ice-breaker kan være at hver gjest forteller hvordan de kjenner mammaen, om ikke alle kjenner hverandre fra før da...

Er babyshower kun for gravide?
Å adoptere en baby er absolutt ikke noen hindring for å ha babyshower, man gleder seg jo minst like mye til den kommende familieforøkelsen! Her må man bare tilpasse og velge bort det som ikke passer av leker. Babyshower er koselig og gøy uansett!

Her er tips til leker/aktiviteter:

1. Måle den gravides mage:
Her har man to alternativer: enten la alle skrive ned på en lapp hvor stor de tror magen er (omkrets) for så å måle magen med et målebånd.
Eller man kan bruke målebånd som er laget spesielt for babyshowers. Disse er gjerne ca 20-25 meter slik at alle kan klippe opp den lengden de tror stemmer så kan den gravide etterpå prøve ett og ett og se hvem som kom nærmest.


2. Babybilder:
La alle gjestene ta med et babybilde av seg selv som baby. Her er det også ulike måter å gjennomøre leken på:
a: Vertinnen kan samle inn alle og legger de utover bordet, så skal den gravide gjette hvem som er hvem og legge bildene på fatet eller på bordet foran hver gjest.
b: Heng opp bildene på en plakat. Nummerer de fra 1 og oppover. Del ut ark til alle gjestene og så skal alle lage sine egne lister. For å rette de /se hvem som har flest riktig så kan man skrive navn på arkene sine, bytte med naboen og så når vertinnen leser opp riktige svar så retter man da hverandre sine ark.


3. Gjett hvilken sjokolade:
Denne er både morsom og litt creepy ;)
Kjøp inn noen ulike kjente sjokoladetyper. Gjerne med ulike smaker som f.eks. mint, lakris, karamell mm.. Smelt en og en og klin den smeltede sjokoladen i en og en bleie. Nummerer bleiene og skriv ned på en liste hva som er i de ulike bleiene. Poenget med leken er at man skal gjette hvilken sjokolade som er i hvilken bleie ved å lukte og eventuelt smake på sjokoladen. Man kan f.eks ta en snifferunde først før man smaker, og gjerne bruke en teskje dersom flere skal smake på samme bleie.


4. Babyshower bingo

Åtte spillere får hvert sitt spilleark. I tillegg legges det ut kort på bordet med samme motiv som er på spillearkene. man snur ett og ett kort og spillerne legger noe oppå dette motivet på spillekortet sitt. Det er om å gjøre å først få fire på rad


5. Babymat:
Ta bind for øynene på den kommende mamma og la henne gjette hvilken smak det er på babymat og babydesserter.


6. Gjette vekt og lengde:
Denne aktiviteten får ingen fasit før babyen er født, men det kan jo være kjempegøy det! Ingen premie er nødvendig. Alle noterer ned vekt og lengde og så ser man hvem som kommer nærmest etter at babyen er kommet til verden.


7. Konkurranse - kle på dukken:
Har man ikke en dukke pr person kan man dele gjestene in ni lag. Hver dukke skal kles på, og av. Eventuelt av, på med bleie og på igjen. Det kommer jo litt an på hvilken type dukker man har.


8. Lag et dikt:
La gjestene lage et dikt hver om babytiden. det holder med et vers (om de ikke VIL lage mer da). Og la de lese opp diktene høyt :) Du vil bli overrasket over kreativiteten til folk.
Her er et eksempel:
Nå må du lære å brette en bleie, og når mannen skal gjøre det samme, husk å heie.
Babyer er søte som sukker, men bittelitt mer bråkete enn dukker.
Roser er røde, fioler er blå,
At du blir en god mamma er vi sikker på!

du kan eventuelt be gjestene om å skrive diktet på forhånd hjemme, noen har lettere for å være kreative når de ikke er under "press". La de som ikke har lyst få slippe :)
Skriv gjerne ned diktet og gi det til henne.


9. Vær sympati-gravide:
La alle gjestene komme med store klær og en pute eller lignende under genseren slik at alle ser gravide ut ;) Ikke noe stort poeng inne i bildet her annet enn at det rett og slett er morsomt.


10. Kloke ord for fremtiden:
Kjøp inn noe koselige fine ark (behøver ikke være så store, man kan gjerne kjøpe en søt notisblokk i en lekebutikk der det er trykk på arkene).
La gjestene skrive ned en episode de har opplevd den en voksenperson har gjort noe positivt for de som de har bragt med seg videre i livet. Disse arkene kan dere f.eks. putte oppi en liten eske eller lignende slik at mammaen kan lese de en gang senere, for inspirasjon.


11. Gjett antall bleier:
Gjett hvor mange bleier som er brukt i en bleiekake, bleiebaby, bleievogn eller bleie-hva-du-nå-har-laget ;) Den om har laget gaven kan selvsagt ikke være med på leken. Det er også viktig å avklare denne leken med den som lager gaven slik at riktig antall bleier blir telt opp når man lager den.


12. Ikke si "baby":
Lag et smykke til hver av gjestene av tråd, bånd eller lignende. Disse skal det være festet noen sikkerhetsnåler på, f.eks. 5 på hver. Alle må ha sitt smykke rundt halsen under babyshoweren.
Om noen sier baby mister de en sikkerhetsnål, og den som får den er den personen som først bemerker at ordet ble sagt.
Den som sitter igjen med flest sikkerhetsnåler på slutten har vunnet :)
PS! Man kan også bruke andre gjenstander, som små dekor-smokker, dekor-rangler eller lignende. Du finner en del slikt hos Temashop
En annen variant av denne leken er at gjestene ikke har lov til å legge bena i kryss. Begge deler er ganske så vanskelig da det er lett å glemme seg.


13. Fantasi - babyvarianten
Del opp i lag og spill fantasi men med kun babyrelaterte ord som f.eks. stork, amme, bleie, skifte bleie, skrike, smokk, tåteflaske, vogn, trille vogn, mormor, farmor, farfar, morfar, lillesøster, storebror, storesøster, lillebror, barnestol, salve, pudder, vuggesang, vugge osv osv.


14. Hvordan vil babyen se ut?
Her kan man f.eks. benytte noen babyblad eller andre blad med bilder av babyer på. Så klipper man og limer på hver sitt ark (gjerne i lag slik at det går fortere) og setter sammen hvordan man tror babyen vil se ut :)
En annen variant er å bruke lekeleire eller lignende for å lage en baby.


15. Gjett hva det er.
Legg en del babyrelaterte produkter i en eske og ta bind for øynene på mammaen, så skal hun gjette seg frem til hva de forskjellige tingene er. Dette kan gjerne samkjøres med en spleisegave fra noen av gjestene slik at hun får produktene når leken er ferdig.


16. Halen på grisen - smokken til babyen
Tegn en baby på en stor plakat, ta bind for øynene på en og en gjest og la de forsøke å tegne smokken på riktig sted. Eventuelt klipp ut bilde av en smokk og la de feste den til plakaten med tape eller tegnestift.


17. Mat babyen:
Velg ut to eller tre av gjestene som skal bli matet med barmnemat eller barnedessert + samme antall hjelpere/matere. Den som spiser opp først vinner! Husk å kle opp de som skal spise med smekke og gjerne mer babystæsj om du finner.
En annen variant er å se hvem som klarer å drikke opp vann, saft eller lignende fra en tåteflaske.


18. Ballongmager:
Del ut ballonger til alle gjestene (og ha noen i reserve). Del opp gjestene i lag.
Klar-ferdig-gå, nå skal en og en på laget blåse opp sin ballong og putte den under genseren, husk at den andre kan ikke begynne før den første er ferdig! Når alle på laget er "gravide" begynner fødslene, da skal en og en "føde" ballongen og smelle den. Når alle har gjort det er laget ferdig. Første lag som har "født" alle sine "babyer" vinner!


19. Hva sa den gravide?
Når hun åpner pakkene skal en av dere notere ned hva hun sier.
Senere under babyshoweren kan vertinnen (eller noen andre) fortelle at hun har noe å lese opp. Dette er nemlig det den gravide sa den natten babyen ble unnfanget ;)
"Å den var fin", "Tusen takk", "Den skal jeg få bruk for", "Så søt" osv. Hahaha :)


20. Putt små plast-babyfigurer i en isbit-beholder, fyll på vann og frys over natten. La hver gjest få et glass med drikke og en isbit oppi. Når isbiten er smeltet slik at babyfiguren er "løs" skal man rope "vannet mitt er gått". Den som først gjør dette har vunnet. Vinneren bør få en liten premie men det behøver absolutt ikke være noe stort. Kanskje en sjokolade eller lignende?
Babyfigurene kan man etterpå legge på midten av bordet som konfetti så er de fin dekor resten av babyshoweren.
Man kan gjerne la gjestene få hver sin teskje slik at de slipper putte fingrene opp i glasset. Det er ikke lov til å smelte isbiten i munnen.


21. Gode gener? Se skjemaet under. Man kan også legge til flere punkter om man vil.
Hvem vil barnet arve fra?: Del opp i lag og la gjestene gjette hvordan babyen blir. Så kan mammaen spare den noen år og se om noe stemmer ;) Eventuelt kan man også be mammaen krysse ut hva hun ønsker babyen skal arve og se om det samstemmer med hva andre tror.
  Mamma Pappa
Øyne    
Nese    
Ører    
Hår    
IQ    
Humor    
Latter    
Smil    
Sangstemme    
 
 
Copyright: www.babyshowertips.no
Vil du bruke tekst eller bilder herfra på bloggen din så legg inn link til oss.